Aquest percentatge suposa un descens respecte a anys anteriors
De les sentències que dicten els tribunals i jutjats espanyols al llarg de l'any 2017, tan sols un 37% va acabar executant-se. Així ho posa de manifest l'IX informe de l'Observatori de l'Activitat de la Justícia, elaborat per la Fundació Wolters Kluwer, que analitza diversos indicadors de l'Administració de Justícia, com la càrrega de treball, la celeritat de la resposta judicial, el confiabilitat de les sentències de primera i segona instància i el rendiment de jutges i magistrats.
Per part seva, l'indicador d'executar el jutjat indica el nombre de sentències fermes que s'han portat a bona fi (és a dir, que s'ha complert el que es va dictar) en relació amb el número total que van ser sol·licitades durant 2017 o estaven pendents d'altres anys. L'any 2017, aquest percentatge va ser del 37%, la qual cosa suposa un descens sobre el de 2016 (que va ser del 39%) i de 2015 (38%). Com indica l'informe, la gestió judicial en aquest aspecte "no sembla ser el més reeixit" i ho atribueix a la falta de mitjans especialitzats i dotats del personal i mitjans adequats per a l'exercici d'aquesta competència judicial.
En aquest sentit, el degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM), José María Alonso, va destacar que "una sentència per a emmarcar no serveix de res, i no hi ha res més frustrant per a un advocat que haver d'explicar al client que, malgrat haver guanyat, no pot fer res".
En l'acte, que va tenir lloc el passat 6 de juny a Madrid, també van intervenir *Rosalina Díaz,presidenta de Wolters Kluwer España, i Enrique López, magistrat i director de l'Observatori de l'Activitat de la Justícia, qui va remarcar que la "mala distribució dels recursos en matèria de Justícia" que hi ha a Espanya. En aquest sentit, va explicar que hi ha més assumptes per habitant a Madrid que a la Rioja, per la qual cosa el ràtio de nombre de ciutadans per jutge Madrid sempre sortirà deficitària. "Els ciutadans no litigen igual a tot arreu", va asseverar.
D'altra banda, Rafael Catalá, exministre de Justícia, va destacar que "un 20% de la població viu en localitats de menys de 10k habitants, però se'ls destina menys del 3% de recursos”. Així mateix, va rebutjar que fes falta “retallar l'estructura territorial".
La Procura participarà en el DATAfórum: l'esdeveniment que analitza els avanços tecnològics en l'Administració de Justícia
07 NOV 2024El gran fòrum anual del sector de la Justícia se celebrarà en el Paranimf PTS de la ...
Ricardo Garrido, nou president del Consell General de Procuradors d'Espanya
28 OCT 2024Madrid, 25 d'octubre del 2024. Ricardo Garrido, exdecano del Col·legi de Procuradors d'Orense, s'ha ...
Mutualistes, sí que es pot: Una jutgessa concedeix a una procuradora de 74 anys una pensió malgrat no arribar al mínim cotitzat
23 ABR 2024La titular del Jutjat social 8 de Santa Cruz de Tenerife suma al RETA les aportacions de la professional a la ...
Palma 29 DE MARZO 2022 El día 31 de marzo de 2022 a las 19,30 horas se llevará a cabo el acto de ...
“Ya me conocen, saben de dónde vengo. Quiero decirles que estoy aquí para ustedes”. ...
VIA ALEMANIA, 5, Edificio Juzgados
07003, PALMA DE MALLORCA, ILLES BALEARS
Tel. 0034 971 723 912 · 0034 971 723 913
© 2024 · Todos los derechos reservados a www.procuradoresdebaleares.es - Diseño Web y desarrollo Webstyle
Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios y mejorar nuestros servicios. Si continuas navegando, consideramos que acepta su uso. Puedes obtener más información y configurar tus preferencias aquí. Configurar Cookies - Política de privacidad.