En el Dia Europeu de la Mediació, incidim des d'Unió Professional que és matèria essencial de les professions abordar la mediació com a qüestió important d'impacte social, alhora que estar atents a les condicions de la prestació dels serveis i la seva consegüent protecció de l'interès general.
El passat 10 de gener del 2019, el Consell de Ministres va aprovar l'Avantprojecte de Llei d'impuls de la Mediació, complint amb el que es preveu en el Pla Anual Normatiu 2018, demostrant, al seu torn, que el Govern està compromès amb l'impuls de mètodes alternatius de resolució de conflictes (ADR) amb els quals agilitar, i garantir, el dret d'accés a la justícia. Un compromís que, com a associació que conjumina a les professions col·legiades, Unió Professional celebra i, al seu torn, no vol deixar passar l'oportunitat de destacar la necessitat de posar en valor el treball diari realitzat per les organitzacions col·legials com a institucions de mediació.
Si bé són imprescindibles els impulsos (normatius, socials, polítics) puntuals per a promocionar la mediació, no podem obviar la labor diària duta a terme pels diversos actors i, molt essencialment, les professions col·legiades que, com a eix vertebrador de la societat civil, generen el manteniment imprescindible perquè la mediació tingui un arrelament; és a dir, sigui compresa i accessible per a la ciutadania.
És per això que, des d'Unió Professional es vol subratllar la importància d'aquesta labor continuada en el temps, tant dels i les professionals com de les organitzacions col·legials que els sostenen, sense les accions de les quals i bon fer professional hagués estat impossible concretar tant la Llei del 2012 de mediacion en assumptes civils i mercantils, com el recent Avantprojecte de Llei d'impuls de la Mediació.
Avantprojecte de Llei d'impuls de la Mediació
Entre les seves comeses, Unió Professional té el continuar en la seva labor de reflexió i debat en l'àmbit de les professions col·legiades, rebent les inquietuds dels seus membres per a participar en el tràmit d'audiència i informació pública en què es troba actualment l'Avantprojecte de Llei d'impuls de la Mediació.
En aquesta línia, s'està especialment atent a la proposta de creació d'una Comissió de seguiment de l'impuls de la Mediacion, en la qual es preveu la participació de diversos actors, entre els quals es troben, molt especialment, els Col·legis Professionals, donada la seva labor determinant reconeguda en la normativa vigent.
Així mateix, es fa una crida a la reflexió sobre qüestions com la “obligació mitigada” per a acudir a la mediació, l'anàlisi dels supòsits en els quals es donarà aquesta obligació o les característiques que definiran l'anomenada “sessió exploratòria” en l'Avantprojecte.
Des d'Unió Professional incidim que és matèria essencial de les professions abordar qüestions d'impacte social, com la mediació, i estar atents a les condicions de la prestació dels serveis professionals amb l'objectiu de garantir l'interès general.
Els judicis 'expressos' per a desallotjar als 'okupes' entren en vigor aquest dijous
01 ABR 2025Els judicis ràpids per a desallotjar als okupes començaran a celebrar-se a partir del 3 d'abril, ...
La nova Llei d'Eficiència Organitzativa redefineix el paper del procurador: més competències, més solucions
31 MAR 2025Dos procuradors, Óscar Alonso García, José Antonio Fandiño i un lletrat de ...
Un recurs contenciós davant el Suprem posa en dubte el Reial decret sobre aranzels dels procuradors
25 MAR 2025La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem examina en aquests dies un recurs contenciós ...
Palma 29 DE MARZO 2022 El día 31 de marzo de 2022 a las 19,30 horas se llevará a cabo el acto de ...
“Ya me conocen, saben de dónde vengo. Quiero decirles que estoy aquí para ustedes”. ...
VIA ALEMANIA, 5, Edificio Juzgados
07003, PALMA DE MALLORCA, ILLES BALEARS
Tel. 0034 971 723 912 · 0034 971 723 913
© 2025 · Todos los derechos reservados a www.procuradoresdebaleares.es - Diseño Web y desarrollo Webstyle
Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios y mejorar nuestros servicios. Si continuas navegando, consideramos que acepta su uso. Puedes obtener más información y configurar tus preferencias aquí. Configurar Cookies - Política de privacidad.